Törley Mária asszony már második alkalommal mutatta be szobrait a Lengyel Házban. Az első kiállítására 2002-ben került sor a Lengyel Ház felavatásának és felszentelésének vonatkozásában. A lengyel és a magyar Parlament a lengyel-magyar szolidaritás évének nyilvánította a 2016-ot, egyidejűleg május 19-én a Magyar Kulturális Évadot inaugurálták Lengyelországban. Mi is akartuk a magyar kultúrát prezentálni azon a lengyel földdarabon, amelyiken a templomunk és a II. János Pál Lengyel Ház áll. A Magyar Kulturális Évadot megnyitó varsói ünnepségen Balog Zoltán miniszter azt mondta, hogy Lengyelországot és Magyarországot több mint ezeréves barátság köti össze, amely keresztény gyökereken nyugszik. Mostanában ezeket a gyökereket erősíteni és ápolni kellene a szeretet-civilizáció szellemében.

Törley Mária egy történelmi család leszármazottja. Apai ágon dédnagyapja részt vett az 1848-as szabadságharcban. A felkelés bukása után emigrált Kossuthtal együtt. Az egyik fia elvégezte a franciaországi Kereskedelmi Akadémiát, aztán egy önálló pezsgőgyárat alapított Reimsben. Néhány év elteltével jó magyar hazafiként az egész gyárat a berendezéssel és képzett munkaerővel együtt a magyarországi Budafokra telepítette át. A Törley pezsgő nagyon népszerű szerte a világon. A Törley család mindig érdeklődött a művészet iránt, mecénása volt, emellett számos jótékonysági alapítványt is létrehozott. A Törley cég, bár nem képzi már a család tulajdonát, jelenleg is folytatja ezt a régi kultúrtámogató hagyományt. Ennek jeléül pezsgőköszöntővel fényesítette Törley Mária kiállítását.

Mivel keddre esik május 24-e, azaz a budapesti lengyel templomunk patrónusa, Mindenkor Segítő Szűz Mária ünnepe, párhuzamosan plébánia-búcsút is tartottunk ezen a napon, valamint ünnepséget rendeztünk a közeledő Anyák Napja alkalmából.