Od 22 maja mieliśmy okazję zobaczyć niezwykle ciekawą wystawę batików w wykonaniu Ágnes Nagy, którą zorganizował Polski Ośrodek Kulturalno – Oświatowy filia Óhegy.

Artystka tak mówi o sobie:

„Születtem Hajdúnánáson. A képzőművészettel az áltlános iskolában kerültem szoros kapcsolatba, amikor a rajztanárom, Madarászné Kathy Margit (később többszörösen Nívódíjas textilművész, ruhatervező) által vezetett, nemzetközileg is elismert batikszakkörébe jártam. Gimnazistaként a debreceni Medgyessy-körben folytattam tanulmányokat. Diplomás rajztanárként több mint 30 évig tanítottam általános iskolában, ahol folyamatosan vezettem művészeti szakköröket ill. művészeti iskolák óraadó tanára voltam.

1996-ban jelentkeztem első önálló kiállítással -olajképekkel és grafikákkal. Jelenleg Ustrońban élek, ahol a művelődési központ munkatársaként kézműves és

képzőművészeti foglalkozásokat tartok gyerekeknek, és részt veszek a város kulturális életében. Alkotásaimon széles témakörben és változatos technikával igyekszem megmutatni azt, miként látom a világot a természeti és építészeti szépségeken, hangulatokon, az emberi karaktereken vagy épp a magyar népi kultúránk egyéni értelmezésén keresztül.”

Wystawę otworzył artysta grafik Krzysztof Ducki, a oprawę muzyczną spotkania zapewniła Danuta

Misiąg – Ollár wraz z synem. Na wernisaż przybyli polscy i węgierscy artyści.

Honorowym gościem spotkania był Ambasador RP na Węgrzech Sebastian Kęciek wraz z rodziną.

Monika Molnárné Sagun

Fot. Barbara Pál